Dé mobiele espresso bar
 

Elephant Trunk espresso

is een blend van bonen uit Ethiopië, Brazilië en Peru. Met deze blend maken wij espresso waar wij trots op zijn. 

Met Elephant Trunk espresso garanderen wij continue kwaliteit.

Wij werken exclusief met ons eigen label. De espresso is langs de hele productieketen te traceren naar de oorspronkelijke koffievelden. Wij kiezen voor heerlijke en eerlijke koffie.

Ethiopian Heirloom

 

Koffie groeit in Ethiopië grotendeels in het wild. Hierdoor is niet altijd duidelijk van welke verschillende planten de bessen zijn gebruikt. Vandaar de term ‘Ethiopian Heirloom’. Onze koffiebonen komen uit de streek Yirgacheffe, die bekend staat om haar bijzonder mooie koffies. De bonen hebben een jasmijn- en steenvruchtachtig aroma in zich, gecombineerd met een vleugje citrus, of bergamot en daardoor een lichte aciditeit. 

Brasil Fazenda da Lagoa

 

In de regio Campo das Vertentes, een paar honderd kilometer boven São Paolo en Rio de Janeiro, ligt op een hoogte van 1100 meter een van de oudste koffieplantage van het gebied. Dit vruchtbare gebied staat bekend om de exceptionele kwaliteit en unieke smaak van haar Arabica koffie. De boon is erg mild en zacht met een zoete, iets droge en kruimige smaak. 

Peru

 

Tussen Cajamarca en San Martin, in het Amazone gebied in het Noorden van Peru opereert de koffie coöperatie Aprocoyce. Zij werken continue aan het verbeteren van de kwaliteit van de koffie uit deze regio. Zo’n 280 kleine boeren leveren hun bessen aan de groep. Aprocoyce is bezig om bij alle boeren overdekte droogbedden te plaatsen om daarmee sprongen in kwaliteit te maken. De smaak van deze bonen: walnoot, zoet, kruidig, volle body.