top of page
Map

Elephant Trunk espresso

is een blend van bonen uit Brazilië en Ethiopië. Met deze blend maken wij espresso waar wij trots op zijn. 

Met Elephant Trunk espresso garanderen wij continue kwaliteit.

Ons eigen label hebben wij met zorg uitgezocht. De espresso is langs de hele productieketen te traceren naar de oorspronkelijke koffievelden. Wij kiezen voor heerlijke koffie, net als onze partners in koffies die wisselend op de webshop te bestellen zijn.

Ethiopian Heirloom

 

Koffie groeit in Ethiopië grotendeels in het wild. Hierdoor is niet altijd duidelijk van welke verschillende planten de bessen zijn gebruikt. Vandaar de term ‘Ethiopian Heirloom’. Onze koffiebonen komen uit de streek Yirgacheffe, die bekend staat om haar bijzonder mooie koffies. De bonen hebben een jasmijn- en steenvruchtachtig aroma in zich, gecombineerd met een vleugje citrus, of bergamot en daardoor een lichte aciditeit. 

Brasil Fazenda da Lagoa

 

In de regio Campo das Vertentes, een paar honderd kilometer boven São Paolo en Rio de Janeiro, ligt op een hoogte van 1100 meter een van de oudste koffieplantage van het gebied. Dit vruchtbare gebied staat bekend om de exceptionele kwaliteit en unieke smaak van haar Arabica koffie. De boon is erg mild en zacht met een zoete, iets droge en kruimige smaak. 

bottom of page